Etli Ekmek

0
487

Etli Ekmek tarifi için Malzemeler :

  • 3 su b. un
  • 20 gr. yaşmaya
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 tatlı k. tozşeker
  • 400 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 4 biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Etli Ekmek yemeğinin hazırlanışı:

    Karıştırma kabına un alınır, ortası açılır.içine maya,tuz,şeker ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak doğrayıcıya alınır.ince kıyılınca için maydanoz da ilave edilir.daha sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır.hamurlar bezelere ayrılıp uzunlamasına açılır.üzerine hazırlanan harçtan sürülerek yağlanmış tepsiye alınır.250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEtli Diyet Sandviç
    Sonraki İçerikEtli Kuru Fasulye

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here