etli enginar

0
427

etli enginar tarifi için Malzemeler :

  • 100 gr margarin
  • yarım kilo dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan(küçük doğranmış)
  • 1 adet(büyük boy) domates(küçük doğranmış)
  • 1 su bardağı su
  • 4 büyük boy enginar
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dere otu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet limon(suyu)
  • arzuya göre tuz ve karabiber
  • etli enginar yemeğinin hazırlanışı:

    margarin,sogan,et,domates,1 bardak su,tuz ve karabiberi bir tencereye koyup orta hararette etler yumuşuncaya kadar pişirin.bu arada unlu ve limonlu su karısımında enginarlarınızı bir süre bekletin.sonra cıkarıp çanaklarını etlere katın.orta hararette,enginarlar yumuşayıncaya kadar 25 dk pişirin.resimdeki gibi servis yapın.üzerlerine dereotu serpin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEtli Bamya
    Sonraki İçerikFasulye Bastısı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here