ETLİ PATLICAN

0
877

ETLİ PATLICAN tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 baş soğan
  • 2 adet taze biber
  • 2 kaşık yağ
  • ETLİ PATLICAN yemeğinin hazırlanışı:

    Eti bir tencereye koyup, içine yağı, doğranmış so­ğanı, biberi koyunuz. Orta hararetli ateşte soğanlar sararıncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.

    Domateslerin kabuklarını soyup, kuşbaşı doğrayıp, ete ilave edip, 1-2 defa da domatesle kavurunuz.

    Patlıcanları aralıklı soyup, ceviz büyüklüğünde doğrayınız. Yıkayıp, ete ilsve ediniz. Biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz.

    Orta hararetli ateşte et ve patlıcanlar yumuşayın­caya kadar pişiriniz. Servis tabağına koyup, servis yapınız.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEtli Nohut
    Sonraki İçerikEtli Patlıcan Çanakları