Etli Soğan Dolması

0
585

Etli Soğan Dolması tarifi için Malzemeler :

  • 2 kırmızı soğan

  • 2 beyaz soğan

  • 2 çay bardağı sıcak su

  • 1 çorba kaşığı domates salçası

  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ

  • Tuz

  • Dolma harcı:

  • 150 gr kuzu kıyma

  • 3 domates

  • 2 soğan

  • Yarım su bardağı pirinç

  • 1’er çay kaşığı karabiber, kuru nane ve kimyon

  • 1 çorba kaşığı domates salçası

  • 4 diş sarımsak

  • Süsleme için:

  • 4 diş yağda sotelenmiş sarımsak

  • 2-3 dal Frenk maydanozu


  • Etli Soğan Dolması yemeğinin hazırlanışı:

    Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını çıkarın.İçi boş soğanları kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.
    Dolma harcını hazırlamak için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın.Domatesleri soyup doğrayın.Pirinci yıkayıp süzün. Kıymayı derin bir kaba alın.Soğan, sarımsak, domates, pirinç, 1 kaşık salça, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
    Soğanların içini dolma harcı ile doldurun.Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin.Sıcak su, salça ve sıvıyağı ilave edin.Orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.Servis tabağına alıp üzerlerini yağda sotelenmiş sarımsak ve frenk maydanozuyla süsleyerek servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEtli Patlıcan Çanakları
    Sonraki İçerikEtli Taze Bamya

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here