etli taze bakla

0
630

etli taze bakla tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg taze bakla
  • 300 gr. Kuzu eti
  • 1 ad. Kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı komili naturel yağ
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 3 su bardağı su
  • 2 ad. Kesme şeker
  • Tuz
  • etli taze bakla yemeğinin hazırlanışı:

    Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun. Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
    Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin.
    Tencerenin ortasına eti koyun. Etrafına baklaları dizin. Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun. 3 su bardağı sıcak su tuz ve kesme şeker ilave edin.
    Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişiri Sıcak olarak servis yapın.
    AFIYET OLSUN…

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEtli Bamya
    Sonraki İçerikFasulye Bastısı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here