Etli Yaprak Dolması

0
987
Surfe.be - Banner advertising service
Surfe.be - Banner advertising service

Etli Yaprak Dolması tarifi için Malzemeler :

• 250 gr salamura veya taze yaprak

• 250 gr koyun kıyması

• 3 orta boy soğan

• 1 kahve fincanı pirinç

• 1/2 demet maydanoz

• 1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)

• 1 yemek kaşığı domates ezmesi

• 1 yemek kaşığı yağ

Etli Yaprak Dolması yemeğinin hazırlanışı:

Salamura yaprakların tuzunu çıkarmak için birkaç kere yıkayın. Kaynamış suda 3-4 dk haşlayın.

Soğanları ince ince doğrayın. Kıyma, kıyılmış dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katıp hepsini karıştırın.

Büyük yaprakları ortadan ikiye bölün. sap ve orta damarını çıkartın. 1 tatlı kaşığı içten koyup sararak ufak dolmalar yapın. Tencerenin içine bir kat yaprak döşeyin ve üzerine dolmaları yerleştirin. Dolmaların seviyesinde su ve 2 kaşık yağ koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatın. Kapağını kapatıp önce hızlı sonra da kısık ateşte pişirin. Sarmısaklı ya da sade yoğurtla servis yapın.

Surfe.be - Banner advertising service
PAYLAŞ
Önceki İçerikEtli Taze Bezelye
Sonraki İçerikEtli Yaprak Sarması