Etli Yaprak Sarması

0
782

Etli Yaprak Sarması tarifi için Malzemeler :

• 2 kilo yaprak
• 2 tane domates
• 3 yeşil biber
• 2 tane kuru soğan
• 1 demet maydanoz
• 3 yemek kaşığı salça(rengi kırmızı olana kadar salça katın)
• 4 su bardağı pirinç
• Sumak(yemeğimizin ana maddesi eklenmeden bişeye benzemez)
• 3 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı kara biber
• 2 yemek kaşığı tuz
• 250 gram kuşbaşı et
• 2 su bardağı sıvı yağ

Etli Yaprak Sarması yemeğinin hazırlanışı:

Domates,soğan,biber,maydanozu iyice yıkayıp doğrayın. Sumağı kaynatın harcın içine dökün, sonra pirinci yağı ve salçayı karıştırın.

Yaprağı tabağın içine bırakıp parmak kalınlığı kadar sarın, daha kalın olmasın, ocağa bırakın. Dolmanın üzerine sumağı kaynattığınız sudan bırakın bi 45 dakika kadar kaynatın.

Afiyet olsun.

Not : Bu yemek Diyarbakır’ın en çok sevilen yemeğidir. Usulüne göre yapın. Onun dışında yapıp lezzeti yakalayamazsanız, malzemelerin ölçüsü tutmamıştır. Neyse afiyet olsun…

PAYLAŞ
Önceki İçerikEtli Yaprak Dolması
Sonraki İçerikEvde Kolay İskender