Ezme Tursu

0
636

Ezme Tursu tarifi için Malzemeler :

  • 4 kg olgun domates

  • 1 kg kırmızı biber

  • 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa)

  • 1 baş sarmısak

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 1,5 yemek kaşığı tuz

  • 1/2 bardak sıvı yağ

  • 1/2 bardak sirke

  • yarım demetten az

  • maydanoz
  • Ezme Tursu yemeğinin hazırlanışı:

    Malzemelerin hepsini yıkayın. Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin. Maydanozu ince doğrandıktan sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, yaklaşık 2 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikDoldurulmuş Biber Turşusu
    Sonraki İçerikKarışık Turşu

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here