Fasulye Bastısı

0
601

Fasulye Bastısı tarifi için Malzemeler :

  • 1.5 kg. kuru fasulye
  • 1/2 kg . kuşbaşı kuzu eti
  • 100 gr. pastırma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 baş soğan
  • Kırmızıbiber, tuz
  • Karabiber
  • Fasulye Bastısı yemeğinin hazırlanışı:

    Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun. Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçeriketli enginar
    Sonraki İçerikFASULYE KAVURMASI

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here