Fındık Düğme

0
614

Fındık Düğme tarifi için Malzemeler :

  • 1 paket margarin (oda sıcaklıgında)
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta (akı üzeri için, sarısı içi için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • aldığı kadar un
  • üzeri için fındık
  • Fındık Düğme yemeğinin hazırlanışı:

    Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Biraz bekledikten sonra ortalarına parmakla bastırılarak delikler açılır. Kurabiyeler önce yumurta akına sonra da dövülmüş fındığa bulanır. Kurabiyeler pişip biraz ılıdıktan sonra içlerine birer çay kaşığı kadar marmelat doldurulur.  

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEtli Pide
    Sonraki İçerikFındıklı Halkalar