Fındıklı Pötifür

0
746

Fındıklı Pötifür tarifi için Malzemeler :

• 3 adet Yumurta

• 6 çorba kaşığı Toz Şeker

• 1/2 su bardağı Un

• 3 çorba k. kıyılmış Fındık

Kaplaması için;

• 1 su bardağı Pudra Şekeri

• 1 çorba kaşığı Tereyağ

• 3 çorba kaşığı Ilık Su

• Portakal Kabuğu Rendesi

Fındıklı Pötifür yemeğinin hazırlanışı:

Bir kabın içine 2 su bardağı su koyup kaynatın. Cam bir kaba yumurta ve şekeri koyup içi su dolu olan bu tencerenin üzerine oturtturun. Şekerli yumurtayı mikser yardımıyla çırpın.

Unu da ilave edip hafifçe karıştırdıktan sonra kabı tencerenin üzerinden alın. Fındıkların bir kısmını ayırıp geri kalanını ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı küçük kek kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 10 dk. kadar pişirin. Bir kapta eritilmiş tereyağını, pudra şekerini, ılık suyu, rendelenmiş portakal kabuğunu karıştırın. Pötifurlar piştikten sonra bu karışımla üzerlerini kaplayıp, fındık içi serpin.

PAYLAŞ
Önceki İçerikFındıklı Halkalar
Sonraki İçerikFındıkpare