Fırında Tavuk Kızartması

0
617

Fırında Tavuk Kızartması tarifi için Malzemeler :

• 1. 250 gr tavuk

• 3 yemek kaşığı limon suyu

• 2 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber

• Biraz karabiber- tuz

• 2 yemek kaşığı tereyağı

Fırında Tavuk Kızartması yemeğinin hazırlanışı:

Tavuğu temizledikten sonra uzunlamasına ikiye bölün. Limon suyu, tuz ve biberle ovup 24 saat bekletin.

Göğüs kısmı üste getirilerek kızartılacak kaba yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. 50-55 dakika arası 200 derecede fırında kızartın. Kenarına akan yağla arada üzerini yağlayın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikFırında Piliç
Sonraki İçerikFloransa Usulü Tavuk