Gemici Çorbası

0
558

Gemici Çorbası tarifi için Malzemeler :

• 1/2 kg. barbunya fasulyesi

• 1 su bardağı bulgur

• 3 adet orta boy soğan

• 1/2 su bardağı mısır unu

• Tuz, pul biber

• 2 çorba kaşığı tereyağı

• 1,5 lt. su veya et suyu

Gemici Çorbası yemeğinin hazırlanışı:

Barbunyayı 1 gece suda bekletin. Ertesi gün bol suda haşlayın. Suyunu süzün.

Küp şeklinde doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Barbunya, bulgur ve suyu ilave edin. Bulgur pişinceye kadar kaynatın.

Çorbaya, mısır unu, tuz ve pul biberi de ilave edip 1 – 2 taşım kaynatın. Yanında peynir ve taze soğanla servis yapın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here