Gerdan Püre

0
947

Gerdan Püre tarifi için Malzemeler :

  • 10 adet gerdan(marketlerde bulacagınız koyunun boyun kısmının dılımlenmıs halı)
  • 2 kasık salca.
  • 5 dıs sarımsak.
  • tuz karabıber.
  • pure ıcın:

  • 1 kg patates.
  • 1 fıncan sut
  • kasar rendesı.
  • tuz.
  • Gerdan Püre yemeğinin hazırlanışı:

    Gerdanları once ıyıce yıkayın.kuruladıktan sonra yagda cok fazla olmamak sartıyla kızartın.genıs bır tencerenın ıcıne dızın.salcalı suyu ıcıne koyun.baharatlarıda koyun.sarımsakları butun olarak atın.kısık ateste 2 saat pısırın.patateslerın kabugunu soyup haslayın.pure halıne getırın kasarı koyun.sutunu ılave edın tuzunu koyun.servız yaparken tabaga once bıraz pure yanına bır tane gerdan koyun.purenın uzerıne 1 kasık gerdanın suyundan gezdırın.afıyet olsun.ınanın super bır yemek oluyor…

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikFıstıklı Biftek
    Sonraki İçerikGüveçte Tavuk