Gurbet Aşı

0
832

Gurbet Aşı tarifi için Malzemeler :

• 4 adet havuç

• 1 baş soğan

• 1 tatlı kaşığı pul biber(üzerine serpmek için)

• 1 tatlı kaşığı biber salçası

• 1 tatlı kaşığı domates salçası

• 1 çay kaşığı nar ekşisi

• Yarım limon suyu

• Yeteri kadar tuz

• 3-4 diş sarımsak

• 1 fincan zeytinyağı

• 1 yemek kaşığı kuru nane

• 1 çay bardağı bulgur

• 3 çay bardağı su

• 1 yemek kaşığı margarin

Gurbet Aşı yemeğinin hazırlanışı:

İnce doğranmış soğanları margarinde pembeleştirin. İçine halka halka doğranmış havuçları ilave edin. Yağda biraz çevirin. 1 çay bardağı bulguru, domates ve biber salçalarını, tuzu, nar ekşisini, limon suyunu ve 3 çay bardağı suyu koyup 10 dakika pişirin.

Ayrı bir kapta 1 fincan zeytinyağını kızdırın. İçine doğranmış sarımsakları atıp karıştırın. Naneyi de dökerek iyice karıştırın. Bu karışımı aşın üzerine gezdirin. İyice harmanlayın. Biraz demlendikten sonra üzerine pulbiberi serpip servise sunun.