Gurbet Aşı

0
622

Gurbet Aşı tarifi için Malzemeler :

• 4 adet havuç

• 1 baş soğan

• 1 tatlı kaşığı pul biber(üzerine serpmek için)

• 1 tatlı kaşığı biber salçası

• 1 tatlı kaşığı domates salçası

• 1 çay kaşığı nar ekşisi

• Yarım limon suyu

• Yeteri kadar tuz

• 3-4 diş sarımsak

• 1 fincan zeytinyağı

• 1 yemek kaşığı kuru nane

• 1 çay bardağı bulgur

• 3 çay bardağı su

• 1 yemek kaşığı margarin

Gurbet Aşı yemeğinin hazırlanışı:

İnce doğranmış soğanları margarinde pembeleştirin. İçine halka halka doğranmış havuçları ilave edin. Yağda biraz çevirin. 1 çay bardağı bulguru, domates ve biber salçalarını, tuzu, nar ekşisini, limon suyunu ve 3 çay bardağı suyu koyup 10 dakika pişirin.

Ayrı bir kapta 1 fincan zeytinyağını kızdırın. İçine doğranmış sarımsakları atıp karıştırın. Naneyi de dökerek iyice karıştırın. Bu karışımı aşın üzerine gezdirin. İyice harmanlayın. Biraz demlendikten sonra üzerine pulbiberi serpip servise sunun.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here