Güveçte Karides

0
762

Güveçte Karides tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr. karides

  • 250 gr.

  • mantar

  • limon suyu

  • 3-4 Adet domates

  • bir miktar tereyağı

  • kaşar peyniri rendesi

  • Tuz
  • Güveçte Karides yemeğinin hazırlanışı:

    Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
    Ayıkladığınız karidesleri tereyağında biraz kavurduktan sonra mantarla
    2-3 dakika sote edin.. Daha sonra kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesler ile tuz ilave edip 15- 20 dakika orta ateşte pişirin.
    Daha sonra bu karışımı küçük güveçlere pay edip üzerine bolca kaşar rendesi koyup 125 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.