Güveçte Karides

0
565

Güveçte Karides tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr. karides

  • 250 gr.

  • mantar

  • limon suyu

  • 3-4 Adet domates

  • bir miktar tereyağı

  • kaşar peyniri rendesi

  • Tuz
  • Güveçte Karides yemeğinin hazırlanışı:

    Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
    Ayıkladığınız karidesleri tereyağında biraz kavurduktan sonra mantarla
    2-3 dakika sote edin.. Daha sonra kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesler ile tuz ilave edip 15- 20 dakika orta ateşte pişirin.
    Daha sonra bu karışımı küçük güveçlere pay edip üzerine bolca kaşar rendesi koyup 125 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here