GÜVEÇTE PASTIRMALI KURU FASULYE

0
1966

GÜVEÇTE PASTIRMALI KURU FASULYE tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 yemek kasığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gr pastırma
  • Arzuya göre tuz, karabiber ve kırmızıbiber
  • 2 yemek kasığı sıvı yağ
  • Kullanılan kaba göre fasulyelerin üstüne çıkana kadar su

GÜVEÇTE PASTIRMALI KURU FASULYE yemeğinin hazırlanışı:

Bir gece öncesinden fasulyeler tuzlu suda ıslatın. Suda 10 dk kaynatarak üstündeki beyaz köpükleri alın.

Güveci biraz ısıtın ve soğanları yağda kavurun. Pastırmayı ufak parçalara bölerek ilave edin ve biraz daha kavurun.

Üzerine salça da ilave ederek aroması çıkana kadar salçayla birlikte yaklaşık 2,3 dk daha kavurun ve süzülmüş, yıkanmış fasulyelerle birlikte tuz, baharat karışımı üstüne çıkana kadar suyunu koyun, kaynama başlayınca kısık ateşte pişirin

PAYLAŞ
Önceki İçerikEbegümeci Ekmeği
Sonraki İçerikKuşkonmaz Graten

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here