Halep Çorbası

0
512

Halep Çorbası tarifi için Malzemeler :

  • 4 Adet patates

  • 1 adet havuç

  • 2 adet şalgam

  • 1/2 demet maydanoz

  • 2 kahve fincanı kırık pirinç

  • 2 adet yumurta

  • 1 adetkarnabahar

  • 6 su bardağı et suyu

  • 1 çorba kaşığı tereyağı

  • 1 adet limon
  • Halep Çorbası yemeğinin hazırlanışı:

    Patatesleri soyup şalgamları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Havucu temizleyip ince kıyın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
    Et suyunu güvece dökün. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta ateşte pişirin. Sırasıyla havuç, şalgam, patates, karnabahar ve kıyılmış maydanozu eldeyip pişirmeye devam edin.
    Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın. Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin. Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin. Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın.
    Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın. Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar terbiyeye ilave edin. Bir-iki defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikFırında Türlü
    Sonraki İçerikHelva-i Hakani

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here