Havuçlu ezme

0
567

Havuçlu ezme tarifi için Malzemeler :

  • 4-5 orta boy havuç
  • 1-2 iri diş sarımsak
  • Yaklaşık 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Havuçlu ezme yemeğinin hazırlanışı:

         Havuçlar güzelce yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir. Rendelenen havuçlar 1 çorba kaşığı zeytinyağının kızdırıldığı tavada sotelenir. Pişirilirken bir miktar da tuz eklenir. Havuçların rengi değiştikten sonra havuç tadı daha baskın gelecek kadar sarımsaklı yoğurt eklenir. (yoğurtta tam ölçüye uyulma zorunluluğu yoktur, çok yoğurtlu olmaması gerekir. Göz kararı ekleyin) Üzerine de mayonezi ekleyip, güzelce karıştırın. Siyah zeytin ile süsleyip meze tabağında soğuk servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikHARSIL
    Sonraki İçerikHaydari

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here