Havuçlu Kabak Mezesi

0
929

Havuçlu Kabak Mezesi tarifi için Malzemeler :

  • 2 kabak

  • 2 havuç

  • 3 çorba kaşığı yoğurt

  • 3 çorba kaşığı mayonez

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 2 diş sarımsak

  • 2 dal dereotu

  • Tuz
  • Havuçlu Kabak Mezesi yemeğinin hazırlanışı:

    Kabak ve havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Kabak ve havucu ekleyip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    Sarımsakları soyup ezin ve bir kâseye alın. Kabak, havuç, yoğurt, mayonez, kalan zeytinyağını ve tuz ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikHavuçlu Kabak Salatası
    Sonraki İçerikHAVUÇLU TARATOR