Helva-i Hakani

0
839

Helva-i Hakani tarifi için Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı pirinç unu
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 300 gr tereyeğı
  • 5 su bardağı süt
  • Helva-i Hakani yemeğinin hazırlanışı:

    Unu ,nişasta ve pirinç ununu tereyağ ile birlikte tencereye koyup sürekli karıştırarak rengi sararana dek pişiryoruz. Ayrı bir tencerede süt ve şekeri kaynatıp kavurduğumuz unların üzerine döküyoruz. Ocağı kapatıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 15 dakika dinlendiriyoruz. Ardından kapağı açıp helvayı kaşığın tersiyle ezerek servis tabağına alıyoruz. Cevizle süsleyip servis yapıyoruz.  

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikHalep Çorbası
    Sonraki İçerikHünkâr Beğendi