Hünkâr Beğendi

0
821

Hünkâr Beğendi tarifi için Malzemeler :

  • 3 patlıcan

  • 4 su bardağı süt

  • 1 su bardağı rende kaşarpeyniri

  • ½ su bardağı un 100 g tereyağı

  • 1 limon

  • Hindistancevizi

  • Tuz
  • Hünkâr Beğendi yemeğinin hazırlanışı:

    Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup limonlu suya atın. İyice sıkın ve ince kıyın.
    Tereyağında unu kavurun, patlıcanları ekleyin 3 dakika kavurduktan sonra, sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırarak pişirin.
    İçine rende kaşarpeyniri, hindistancevizi ve tuzu ekledikten sonra iyice karıştırıp servise sunun.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikHelva-i Hakani
    Sonraki İçerikİshakiye