Hünkâr Tarhana Çorbası

0
880

Hünkâr Tarhana Çorbası tarifi için Malzemeler :

  • 350 gr süzme yoğurt

  • 1 bayat ekmek

  • 2 dilim bayat ekmek

  • 3 su bardağı et suyu

  • 50 gr tereyağı

  • Tuz, kırmızı tozbiber
  • Hünkâr Tarhana Çorbası yemeğinin hazırlanışı:

    Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin.Karışımı 8 saat bekletin.Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.Tuz serpin.Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin.
    İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın.Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin.Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.