İMAMBAYILDI

0
606

İMAMBAYILDI tarifi için Malzemeler :

  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet 2 adet soğan
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • tuz
  • İMAMBAYILDI yemeğinin hazırlanışı:

    Patlıcanların saplarını ve yeşil kısımlarını keserek çıkarın. Kabuklarını alacalı soyun.

    Dört tarafından bıçakla yarın. Yıkanıp, tuzlu suya koyun, bekletin. Suyu dökün, tekrar sudan geçirin. Biraz sıkarak sudan alın.

    Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, kıyılmış sarımsakları, kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ve tuzu karıştırın.

    Hazırlanan bu içi patlıcanların arasına doldurun. Kenarlı bir tepsiye dizin. Su koyun, zeytinyağını gezdirin. Patlıcanları yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin, soğuk servis yapın

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikİçbaklalı Enginar
    Sonraki İçerikKabak Bayıldı