İncir Reçelli Çörek

0
777

İncir Reçelli Çörek tarifi için Malzemeler :

  • 5 Su Bardağı Un

  • 1 Su Bardağı Şeker

  • 100 gr. Margarin

  • 1 Su Bardağı Süt

  • 2 Adet Yumurta

  • 30 gr. Yaş Maya

  • 1 Tutam Tuz

  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi

  • 20 Adet İncir Reçeli Tanesi

  • Üzerine : Margarin ve Pudra Şekeri
  • İncir Reçelli Çörek yemeğinin hazırlanışı:

    Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın. Limon kabuğu rendesini de ekleyin. Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un daha ekleyin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak kapatıp mayalanmasını bekleyin.
    2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın. Yuvarlayıp içlerine birer incir reçeli tanesi koyun.
    Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Herbirinin üzerine bir parça margarin koyun. 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikiki renkli bisküvi
    Sonraki İçerikİncirli Kurabiye