İşkembe Çorbası

0
696

İşkembe Çorbası tarifi için Malzemeler :

• ½ kg işkembe

• 2 l su

• 4 yumurtanın sarısı

• 2 yemek kaşığı un

• ½ su bardağı sirke

• 7-8 diş sarımsak

• 50 g tereyağı

• Kırmızıbiber,Tuz

İşkembe Çorbası yemeğinin hazırlanışı:

İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın. İşkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın.

Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın, işkembenin suyundan ekleyerek ılıtın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.

Tereyağında kırmızıbiberi yakın. Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın, çorbaya ilave edin. Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerlerine birer yemek kaşığı yağ gezdirin, sıcak servis yapın.