İşkembe Dolması

0
528

İşkembe Dolması tarifi için Malzemeler :

  • 2 adet işkembe

  • 250 gr. kıyma

  • Yarım kilo pirinç

  • Yarım kilo soğan

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • İşkembe Dolması yemeğinin hazırlanışı:

    Soğanlar küçük, küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. İşkembeler, peçeteden biraz daha küçük karelere şeklinde kesiliri. Her birinin içine hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı kadar konulur. Bohça şekline getirilip, yorgan iğnesi ve ipliği ile dikilir. Bütün işkembeler doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 40-60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikHurma dolması
    Sonraki İçerikKebaplı Kabak Dolması

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here