İskender

0
549

İskender tarifi için Malzemeler :

  • 1/2 kg kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz,karabiber
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet pide
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • İskender yemeğinin hazırlanışı:

    Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın.2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın.Küp küp doğranmış 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin.1 çay kaşığı salça,tuz ve karabiberi ilave edin.Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin.1 su bardağı sıcak su ekleyin.Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın.
    1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün.Kare biçiminde kesin.Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün.Daha sonra etleri dizin.Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin.2 çorba kaşığı tereyağını eritip,etlerin üzerine gezdirin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikİncik kebabı
    Sonraki İçerikİslim Kebabı