İslim Kebabı

0
305

İslim Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 1,5kg ince uzun patlıcan
  • 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
  • 3-4 adet küçük domates
  • köfte için:
  • yarım kg kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
  • tuz
  • karabiber
  • sos için:
  • 2-3 domates
  • sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • tuz
  • İslim Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

  • Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. (fotoğraf için tıklayın) Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
  • Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C’de pişirin.
  • Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
  • Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C’de pişirin.
  • Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.
  • PAYLAŞ
    Önceki İçerikİskender
    Sonraki İçerikİstim kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here