Ispanak Kapama tarifi için Malzemeler :
1/2 kg ıspanak
3 yemek kaşığı fındık yağı
1 ad. soğan
3-5 diş sarımsak
1 ad.domates
Tuz,karabiber
1 paket çin pilavı
1 yemek kaşığı tereyağ
Ispanak Kapama yemeğinin hazırlanışı:
Öncelikle ıspanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine tuz ve sirke dökerek 5 dakika bekletiniz,
sonra çelik bir tencereye önce ıspanakları üzerine yemeklik doğradığınız soğanı sarımsakları
rendelediğiniz domatesleri koyunuz, tuzunu ve karabiberini serptikten sonra, üzerine fındık yağını gezdirerek ocağa koyup 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişiriniz.
Diğer tarafta pilav paketinin üzerinden keserek açınız içine 1 yemek kaşığı tereyağını koyarak mikrodalga fırında 2 dakikada pişiriniz. Bir kaseyi kalıp olarak kullanıp çin pilavını tavanın ortasına kalıpla koyunuz.
Bu arada ıspanak pişmiş olduğu için onuda etrafına koyarak kapağını kapatıp ocakta kısık ateşte 5-10 dakika pişiriniz. Yemeğiniz servise hazırdır. Yanında yoğurtla servis ediniz.Afiyet olsun,sevgimle kalın canlarım…
Not:Kalıp olarak kullandığınız kase ısıya dayanıklı olmalıdır.
Tavsiye:Et ve tavuk yemekleri,ızgaralarla servis edilebilir.