Ispanak Kapama

0
655

Ispanak Kapama tarifi için Malzemeler :

• 1/2 kg ıspanak
• 3 yemek kaşığı fındık yağı
• 1 ad. soğan
• 3-5 diş sarımsak
• 1 ad.domates
• Tuz,karabiber
• 1 paket çin pilavı
• 1 yemek kaşığı tereyağ

Ispanak Kapama yemeğinin hazırlanışı:

Öncelikle ıspanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine tuz ve sirke dökerek 5 dakika bekletiniz,
sonra çelik bir tencereye önce ıspanakları üzerine yemeklik doğradığınız soğanı sarımsakları
rendelediğiniz domatesleri koyunuz, tuzunu ve karabiberini serptikten sonra, üzerine fındık yağını gezdirerek ocağa koyup 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişiriniz.

Diğer tarafta pilav paketinin üzerinden keserek açınız içine 1 yemek kaşığı tereyağını koyarak mikrodalga fırında 2 dakikada pişiriniz. Bir kaseyi kalıp olarak kullanıp çin pilavını tavanın ortasına kalıpla koyunuz.

Bu arada ıspanak pişmiş olduğu için onuda etrafına koyarak kapağını kapatıp ocakta kısık ateşte 5-10 dakika pişiriniz. Yemeğiniz servise hazırdır. Yanında yoğurtla servis ediniz.Afiyet olsun,sevgimle kalın canlarım…

Not:Kalıp olarak kullandığınız kase ısıya dayanıklı olmalıdır.

Tavsiye:Et ve tavuk yemekleri,ızgaralarla servis edilebilir.

PAYLAŞ
Önceki İçerikIspanak Frittata
Sonraki İçerikIspanaklı Çılbır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here