Ispanaklı Piliç Sarması

0
861

Ispanaklı Piliç Sarması tarifi için Malzemeler :

  • 2 Adet piliç göğsü
  • 1 Adet sogan
  • 250 gr ıspanak
  • 1 Adet havuç(haşlanmış)
  • 1 Çorba kaşığı margarin
  • 3-4 Çorba kaşığı un
  • 3-4 Çorba kaşığı galeta unu
  • 1 Adet yumurta
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • Ispanaklı Piliç Sarması yemeğinin hazırlanışı:

    Ispanakları ayıklayıp, bol suda yıkayarak küçük küçük doğrayın. Soğanı margarinle pembeleştirin ve içine ıspanakları ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alın. Piliç göğsünü iyice döverek, inceltin. Tuz ve karabiber serpin. Dövülmüş etlerin üzerine ıspananaklı harcı yayın. Ortasına yarıdan kestiğiniz haşlanmış havucu yerleştirin. Piliç göğsünü rulo yaparak sarın. Kürdanla iki ucunu birleştirin. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp çıkartın. Sıvıyağda arkalı önlü kızartarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikHindi Kapama
    Sonraki İçerikIzgara Tavuk