Ispanaklı Poğaça

0
640

Ispanaklı Poğaça tarifi için Malzemeler :

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 Adet yumurta
  • 1 Çay bardağı su
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı kabartma tozu
  • tuz
  • Yarım kg İçine : ıspanak
  • 250 gr beyaz peynir
  • 2 Adet üzerine:yumurta akı
  • Sıvıyağ
  • Çörekotu
  • Hamurun buzdolabında bekleme süresi : 30 dakika
  • Ispanaklı Poğaça yemeğinin hazırlanışı:

    •Öncelikle hamuru hazırlayın. •Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. •Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. •Bu arada içini hazırlayın. •Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. •Suyunu iyice süzün. •Ispanak yapraklarını ince ince doğrayın. •Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın. •Dolaptan çıkardığınız hamuru mardane ile 3-4 milim kalınlığında açın. •Açtığınız hamurdan kahve fincanı yardımıyla yuvarlaklar kesin. •Artan hamurları yeniden yoğurup, açın. •Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin. •Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta akını sürün. •Yuvarlak hamurun bir yarısına hazırladığınız içten bir miktar yerleştirin ve diğer yarısını üzerine kapatın.(yarım ay şekli gibi) •Poğaçaların üzerine sıvıyağ sürüp, çörekotu serpin. •Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikIspanaklı Börek
    Sonraki İçerikIspanaklı Tandır Böreği