Izgarada Somon

0
1016

Izgarada Somon tarifi için Malzemeler :

  • (Dilimlenmiş parçalar halinde satıldığından kişi sayısına göre alın) Somon Balığı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
  • Izgarada Somon yemeğinin hazırlanışı:

    Limon suyu, karabiber ve tuzu çukur bir kapta iyice karıştırın. Yıkanıp doğranmış somon parçaları tek tek sosa bulayarak bir kaba alın. Kalan sosu balıkların üzerine ilave ederek tekrar karıştırıp üzerini örterek buzdolabına koyun. Yaklaşık bir iki saat bekletin. Evde ızgaranız varsa yakın, benim gibi ızgara yapacağınız uygun yeriniz yoksa tost makinesinin her iki kanadını da yatırarak yüksek ısıda çalıştırın. Tost makinesi iyice ısındıktan sonra uzun bir yağlı kağıt parçası keserek makinenin üzerine yayın ve çok hafif yağlayın. Somon balığı yağlı bir balık olduğundan ayrıca yağ ilave etmenize gerek yoktur. Balıkları yağlı kâğıdın üzerine dizin. Yeniden Yağlı kâğıttan etlerin üzerini kapatacak kadar parça kesin ve etlerin üzerini kapatın. Yaklaşık 15- 20 dakika sonra kızaran etleri ters tarafına çevirip pişirin. İstediğiniz bir türde salata yaparak yanında servis edin.