Kabak Musakka

0
836

Kabak Musakka tarifi için Malzemeler :

• 1 gr. taze kabak,

• 500 gr. az yağlı kıyma,

• 150 gr. Yeşil biber,

• 3 adet kuru soğan,

• 4 adet domates,

• 1 yemek kaşığı salça,

• 2 çay kaşığı yağ,

• Az su.

Kabak Musakka yemeğinin hazırlanışı:

Kabaklar halka şeklinde doğranıp yağda kızartılır ve fırın tepsisine dizilir. Öte yanda az yağla kıyma kavrulur. Kıymaya soğan, yeşil biber yeterince tuz, salça, su ilave edip kaynatılır. Bu malzeme fırın tepsisindeki kabağın üzerine boşaltılır. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domates dizilir. Fırında domatesler kızarana (yaklaşık 30 dakika) kadar pişirilir. Yemek servise hazırdır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKabak Bayıldı
Sonraki İçerikKabak Gretine