Kabaklı kebab

0
530

Kabaklı kebab tarifi için Malzemeler :

  • 1 soğan
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 çorba kaşığı limon suyu
  • 4 çorba akaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 kabak
  • Maydanoz,dereotu
  • Tuz,karabiber

Kabaklı kebab yemeğinin hazırlanışı:

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden altın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir kasede soğan, kırmızı biber, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.
Bir fırın tepsisini yağlayın. Kabağı iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına dilimler halinde doğrayın. Kabak dilimlerini tepsiye yerleştirip soğanlı karışımı üzerinde paylaştırın. Fırına verip orta bölmede 15 dak. kadar pişirin.
Fırından aldığınız kabak dilimlerini bir servis tabağına yerleştirin. Üzerinde, kalan limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikİtalyan Usulü Şiş Kebabı
Sonraki İçerikKağıt kebabı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here