Kabaklı Tartolet

0
640

Kabaklı Tartolet tarifi için Malzemeler :

• 150 gr margarin

• 2 su bardağından biraz fazla un

• 2 adet yumurta sarısı

• 1 çay bardağı pudra şekeri

• 1 paket vanilya

• Yarın kg ayıklanmış kanak

• 1 kahve fincaın su

• 1 su bardağı soğuk süt

• 1 su bardağı toz şeker

• 2 adet yumurta

• 1 yemek kaşığı margarin

• 1 çay kaşığı toz karanfil

• Üzerine süslemek için şam fıstığı

Kabaklı Tartolet yemeğinin hazırlanışı:

Elenmiş unu çukur bir kaba boşaltıp ortasını havuz gibi açın. 2 yumurta sarısı ve 150 gr margarin ekleyin.Unun etrafına pudra şekeri ve vanilya dökün. Bütün karışımı iyice yoğurup hamur hazırlayın. 10 dak dinlendirin.

Hazırladığınızhamuru yarım cm kalınlığında açın ve yağlanmış kalıplara yerleştirin. Tartöletlerin içini hazırlamak için kabağı küçük doğrayın. 1 kahve fincanı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çatalla ezip püre haline getirin. Kabak püresine soğuk süt, bir yemek kaşığı margarin, çırpılmış yumurta, şeker ve karanfil ilave edip karıştırın. Püreyi tartöletlerin üzerine yayın. 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini şam fıstığıyla süsleyip servise sunun.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKabaklı Peynirli Börek
Sonraki İçerikKahvaltı Kurabiyesi