Kağıt Kebap

0
906

Kağıt Kebap tarifi için Malzemeler :

• 1200 gr. kuzu veya koyun eti

• 2 adet domates

• 3 adet havuç

• 1 sap kereviz

• 5 adet patates

• 1 adet soğan

• 2 tatlı kasığı kekik

• 1 çorba kasığı margarin

• 8 adet yağlı kağıt

• Karabiber

• Tuz

Kağıt Kebap yemeğinin hazırlanışı:

Domatesin kabuklarını soyup, küçük parçalara dograyın. Soganı rendeleyin, maydanozla kereviz yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra ince ince dograyın. Havuçların dıslarını kazıyın, kabukları soyulmus patateslerle birlikte ufak parçalara dograyın. Eti de kusbası dograyın bir tavaya margarin ile rendelenmis sogan ve kesilmis etleri koyarak karıstırarak kavurun.

Etler kavrulunca bunları yaglı kagıtların ortalarına yerlestirin. Sebzeleri de üstlerine serpistirin, tuzunu, biberini ve kekigini de serptikten sonra her yaglı kagıdın uçlarını paket yapar gibi birlestirerek iyice kapatın. Kagıt paketleri bir tepsiye yerlestirdikten sonra orta sıcaklıkta bir fırına koyun. Frının ısısını hafifletin ve kebapları fırında 2 saat pisirin kebaplar pisince bunları kagıtlarıyla servis tabagına yerlestirip servis yapabilirsiniz.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKağıt kebabı
Sonraki İçerikKartalkaya Kebabı