kaldirik ya da hodan kavurması RY

0
554

kaldirik ya da hodan kavurması RY tarifi için Malzemeler :

  • 2 soğan
  • 1 kg kaldirik
  • 3 yumurta
  • 1 çorba k. salça
  • tuz,karabiber,
  • sıvıyağ
  • 1/2 litre organik süt
  • kaldirik ya da hodan kavurması RY yemeğinin hazırlanışı:

    Kaldirik veya diğer adıyla hodanları yıkayıp haşlayın. Sudan çıkartıp süzüp doğrayın. Tencerenize sıvıyağı ve soğanları alın. Sotelendikten sonra salçayı ekleyin. Daha sonra doğradığınız hodanları da ekleyin. Bir iki dakika çevirip yumurtaları üzerine kırın. Tuz ve baharatları ekleyin. Pişince altını kapatıp sıcak sütü üzerine dökerek kapağını kapatın. Yarım saat dinlenip sütünü çektikten sonra ikram edin. Mevsimi kısa olan bu sebzeyi yemenizi tavsiye ediyoruz..

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKabak Oturtması
    Sonraki İçerikKanat Izgara

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here