KALIPTA MAYDANOZLU TAVUK

0
444

KALIPTA MAYDANOZLU TAVUK tarifi için Malzemeler :

  • 2 tavuk budu (her biri 275 gr. ağırlığında)
  • 1 küçük soğan
  • 1 defne yaprağı
  • tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 40 gr iyice doğranmış maydanoz
  • KALIPTA MAYDANOZLU TAVUK yemeğinin hazırlanışı:

    850 ml.’lik bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun.
    Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin.

    Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın. Üste çıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45 dk. pişirin. (Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı.)

    Pişme suyunun 600 ml’sini ayırın. Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin. Jelatini suya döküp 5 dk. süngerleşinceye kadar bırakın. Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın. 1-2 dk. jelatin çözülünceye dek karıştırın.

    Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın. Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın. Maydanozun 2/3’ünü ekleyip karıştırın. Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin. Jelatinle kalıbı doldurun. Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın.

    Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun. Servis için; kalıbın kenarlarından çıkmış parçala parmağınızla düzeltin. Kalıbı 1-2 dk. çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin. Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKağıtta Sebzeli Tavuk
    Sonraki İçerikKekik Soslu Tavuk

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here