Kandil Simidi

0
906

Kandil Simidi tarifi için Malzemeler :

  • 250 gram tereyağ/margarin

  • 1,5 çay bardağı zeytinyağ

  • 1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)

  • 3 çay kaşığı tuz

  • 3 tatlı kaşığı şeker

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 2 çay kaşığı mahlep

  • 2 yemek kaşığı sirke

  • Aldığı kadar un

  • Susam
  • Kandil Simidi yemeğinin hazırlanışı:

    Bütün malzemeler karıştırılarak, bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük küçük halkalar yapılır ve önce yumurtanın beyazına sonra da susama bulanarak fırına verilir. Susamlar kızarana kadar pişirilir.

    yemekzevki.blogspot.com

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKahveli Kurabiye
    Sonraki İçerikKarabiberli Focaccia