Karidesli Dil Balığı

0
889

Karidesli Dil Balığı tarifi için Malzemeler :

  • yarım kilo Karides
  • 40 gr Un
  • 100 gr Mantar
  • 40 gr Tereyağı
  • 4 adet Dil balığı
  • 1 çay fincanı Krema
  • 1 çorba kaşığı Elma sirkesi
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 3 çay fincanı Su
  • Karidesli Dil Balığı yemeğinin hazırlanışı:

    Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun. Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın. Diğer yanda balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun. Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın. Mantar ile beş dakika daha kaynatın. Daha sonra bir süzgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 2-3 dakika kadar birbirine yedirin, balık suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün.
    Alıntı:eceerken.net

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here