Karışık Turşu

0
617

Karışık Turşu tarifi için Malzemeler :

  • 5 adet kırmızı biber

  • 5 adet yeşil domates

  • 3 adet havuç

  • 1 kg lahana

  • 5 adet sivri biber

  • 1,5 su bardagi üzüm sirkesi

  • 10 diş sarmısak

  • alabildiği kadar su

  • kaya tuzu
  • Karışık Turşu yemeğinin hazırlanışı:

    Havuçları temizleyip halka şeklinde doğrayın. Lahanayı doğrayıp yıkayın.
    Yıkanmış sivribiberlerle birlikte bütün sebzeleri kavanoza yerleştirin. Sirke, tuz, sarmısak ve suyu iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Farklı bir lezzet yakalamak istiyorsanız defne ve kereviz yaprağı koyabilirsiniz. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEzme Tursu
    Sonraki İçerikKelek Turşusu

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here