Karnabahar Böreği

0
514

Karnabahar Böreği tarifi için Malzemeler :

• 1 adet küçük boy karnabahar

• 1 su bardağı yoğurt

• Yarım çay bardağı sıvı yağ

• 2 adet yumurta

• 1 yemek kaşığı un

• Yeteri kadar tuz

• 1,5 çay bardağı kaşar peynir rendesi

• 1 yemek kaşığı margarin

• 100 gr doğranmış sucuk

Karnabahar Böreği yemeğinin hazırlanışı:

Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tuzlu suda haşlayıp süzün. İri iri kıyın. Fırın kabına yerleştirin. Yoğurdu, unu, sıvı yağı, yumurtayı ve tuzu koyarak iyice karıtırın.

Sucukları karnabarların üzeine serpin. Üzerine sosu gezdirin. Kaşar peynir rendesini üzerine dökün. Fırına vermeden üzerine, 1 yemek kaşığı margarini fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak böreğin üzerine ilave edin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip sıcak olarak servise sunun.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKarides Güveç
Sonraki İçerikKarnabahar Graten

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here