Karnabahar Ograten

0
808

Karnabahar Ograten tarifi için Malzemeler :

• 1 adet orta boy karnabahar

• 3 çorba kaşığı tereyağı

• 3 çorba kaşığı un

• 1/2 kilo süt

• 1 adet yumurta

• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

• Tuz

• Karabiber

Karnabahar Ograten yemeğinin hazırlanışı:

Karnabaharı tuzku ve limonlu suda haşlayın. Piştikten sonra suyunu süzün. Beşamel sos için, yağı erittikten sonra unu ilave edin.

Karıştırmaya hiç ara vermeden sütü, tuzu ve karabiberi ekleyin. Bir taşım kaynayınca ateşten alın. Beşamel sos ılınınca, içine bir yumurta kırarak, karışıma yavaş yavaş yedirin.

Isıya dayanıklı cam bir tabağı sıvıyağ ile yağlayarak, karnabağarı üzerine dizin.
Üzerine beşamel sosu ılık olarak dökün.

Kaşar peyniri rendesini serperek üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKarnabahar Graten
Sonraki İçerikKarnabahar Pane