Karnabahar Pane

0
507

Karnabahar Pane tarifi için Malzemeler :

• 1 adet orta boy karnabahar

• 1 çay bardağı nişasta

• 1 çay bardağı soda

• Yeteri kadar tuz

• 1,5 su bardağı sıvı yağ

• 4-5 dal maydanoz

• 1 kase yoğurt

Karnabahar Pane yemeğinin hazırlanışı:

Karnabaharları yıkayıp bütün olarak tencereye alın. Üzerine tuz serpip üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Dağılmadan haşlayın. Soğuyunca çiçek çiçek ayırın. Bir kasede un, nişasta, tuz ve sodayı iyice karıştırın.Tavada sıvı yağı kızdırın.

Çiçekleri bulamaca bulayıp iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına alın. Sarımsağı dövüp maydanozu ince kıyıp yoğurda karıştırın. Bu sosla birlikte servise sunun.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKarnabahar Ograten
Sonraki İçerikKarnabahar Tavası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here