Karpuz Turşusu

0
882

Karpuz Turşusu tarifi için Malzemeler :

  • Orta büyüklükte karpuz

  • Su

  • Tuz

  • Sirke

  • Şeker

  • Karanfil ve çubuk tarçın
  • Karpuz Turşusu yemeğinin hazırlanışı:

    Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu. Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak. 5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun. Ardından 1,5 litre suya 100 gr tuz ekleyip kabukları içine atın. Altı saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın. Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin.
    Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gr şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın. Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin. Kavanozları bu karışımla doldurun, soğuduktan sonra sıkıca kapatın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKelek Turşusu
    Sonraki İçerikKırmızı Biber Turşusu