Kartalkaya Kebabı

0
954

Kartalkaya Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 1800 gr. kuzu kuşbaşı
  • 500 gr. arpacık soğan
  • 1 kg. milföy hamuru
  • 200 gr. tereyağı
  • 4 adet büyük boy havuç
  • 100 gr. çiçek yağı
  • 4 adet dolmalık taze kabak
  • Tuz, beyaz toz biber, kekik
  • Kartalkaya Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Kuzu kuşbaşıları bir tavada ısıttığımız çiçek yağında filambe yapacağız ve uygun bir tencereye alacağız. 100 gr. tereyağı ilave edip, az su ilave ederek ortalama bir saat kısık ateşle pişirmeye bırakacağız. Havuç ve kabakları parizyen kaşığıyla çıkartıp, arpacık soğanları da soyarak, kalan 100 gr. tereyağını da ilave ederek, uygun bir tencerede kısık ateşle kavurarak pişireceğiz. Milföy hamurlarını 100 gr'lık parçalara bölerek, incelterek piştiğinde tabak şeklini alacak şekilde hazırlayarak, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 fırında 20 dk. pişireceğiz. Pişen hamurlarımızın içine önce pişen etleri üzerine de sebzeleri koyarak biraz et suyuyla beraber sıcak servis yapacağız.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKağıt Kebap
    Sonraki İçerikKayısılı Saksı Kebabı