Kaşarlı Pide

0
654

Kaşarlı Pide tarifi için Malzemeler :

  • 40 gr. yaş maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • yarıç çay bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • alabildiği kadar un
  • 350 gr. rendelenmiş kaşar
  • 2 adet yumurta
  • Kaşarlı Pide yemeğinin hazırlanışı:

    Ilık suyun içine maya ve şeker bırakılır. Parmak uçlarıyla maya eriyene kadar karıştırılır. Üzerine yağ, tuz ve orta sertlikte hamur olana kadar un eklenir, yoğrulur. Hamur ılık ortamda, üzeri kapalı olarak, 1 saat bekletilir. Süre sonunda hamur bir daha yoğrulur. 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça merdane ile oval şekilde açılır. Yüzeyine kaşarlı iç konur, kenarları bir parmak eninde kapatılır. Uçları sıktırılır. Pideler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kenarlarına unla karştırılmış su sürülebilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKanat Izgara
    Sonraki İçerikKayısılı Et