Kayısılı Saksı Kebabı

0
564

Kayısılı Saksı Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 1 kilo kuzu kuşbaşı

  • Yarım kilo Malatya kayısısı

  • 200 gr arpacık soğan

  • 5 diş sarmısak

  • bir tutam karabiber

  • 1 kahve fincanı tereyağı

  • 1 su bardağı süt

  • 1 çorba kaşığı şeker

  • 1 baş büyük soğan
  • Kayısılı Saksı Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Et, süt, ayıklanmış sarmısak ve soğan, karabiber ve tuzu bir tencereyle ateşe oturtun. Normal ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirin. Kayısı ve şekeri tavada az tereyağında soteleyip etlere ilave edin. Porsiyonlara ayırıp küçük güveçlere koyun. Üzerlerini yağlı hamurla kapatıp fırına verin. 15-20 dakika fırınlandıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKartalkaya Kebabı
    Sonraki İçerikKazan Kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here