Kelek Turşusu

0
183

Kelek Turşusu tarifi için Malzemeler :

  • 2 kg Kelek(Ham kavun)

  • 1 baş Sarımsak

  • 1 yemek kaşığı Şeker

  • 5-6 Domates(yeşil)

  • 5-6 adet yeşil biber

  • 2 adet limon
  • Kelek Turşusu yemeğinin hazırlanışı:

    Kelekler iyice yıkandıktan sonra üst kabukları ince şekilde soyulur. Kelekler 5-6 parçaya bölündükten sonra çekirdekleri ayıklanır ve tekrar yıkanır. Kelekler bi kaba yerleştirdikten sonra biberleri ve domatesleri birkaç yerinden delindikten sonra kaba nizami şekilde dizilir ve dilimlenmiş limonlar üzerine konur. Tuzlu su ilave edilir. Kelekler su üzerine çıkmaması için uygun bir tabak konur ve kapak
    kapatılır. Serin yerde bekletiniz.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKarışık Turşu
    Sonraki İçerikKarpuz Turşusu

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here